Vores kød

Opdrættet med respekt

Krogmodnet okse- og kalvekød

Oksekød er ikke bare oksekød. Kvaliteten afhænger blandt andet af dyrenes levevilkår, fodring og hvilken kvægrace, det kommer fra. Hos os får du krogmodnet okse- og kalvekød og som regel af kødkvæg fra danske kvægavlere.

I Danmark har vi mange dejlige kødkvægsracer med hver deres særpræg. Hos os finder du typisk kød fra kødkvæg og krogmodnet Jersey

Racernes levevis og muskelopbygning er forskellig. Nogle kan klare frost og sne. Andre har brug for mere omsorg. Nogle racer har lyst og magert kød, mens andet er mørkt og fedtmarmoreret.

Kødet fra én kvægrace er ikke nødvendigvis bedre end en anden, men kødet er forskelligt på samme måde, som der er forskel på rødvin, ost og kaffe.

Kødkvæg opdrættes fortrinsvis ved hjælp af amme køer, der går på græs om sommeren sammen med deres kalve.

Naturogrespekt

Kyllinger, kalkuner og landænder

Hos Slagter Maltesen er det vigtigt, at det fjerkræ vi sælger, lever under så naturlige forhold som muligt, bl.a. med adgang til den fri natur.

Kyllinger og kalkuner

Vores hele kyllinger og kalkuner er overvejende fra fransk opdræt. De fodres med 100% vegetabilsk foder, helt uden vækstfremmere.

Dyrevelfærd og kvalitet for alle

Natur & Respekt er en fransk kylling, opdrættet på friland. Det er en krydsning mellem en langsomt voksende fransk label rouge-kylling og en konventionel kylling.

Det giver en saftig, kødfuld fugl med en sund muskulatur til en overkommelig pris.

Natur & Respekt dækker over:

Naturlige omgivelser

Frilandskyllingerne har adgang til store græsarealer, hvor de kan udfolde deres naturlige flok- og fødesøgningsadfærd. Når kyllingerne kan bevæge sig frit, får de sunde, stærke ben og er i det hele taget mindre udsatte for smitsomme sygdomme.

Respekt for dyrene

Frilandskyllingerne har god plads både inde og ude, og lever i minimum 56 dage. De første 28 dage går kyllingerne i rummelige, rene stalde, for at de kan få tilstrækkelig med fjerdragt til at kunne klare sig udendørs. Herefter har de mindst 28 dage udenfor.

Respekt for forbrugeren

Forbrugeren får et velsmagende kvalitetsprodukt med fuld sporbarhed. Det er et produkt man kan tilberede med god samvittighed og som kan købes til en fair pris.

Natur & Respekt-kyllingerne er dyrevelfærd og kvalitet for alle.

Det er frilandskyllinger med smag.

Hvem kan siger nej til
saftigt og lækkert fjerkræ?

Vores kyllinger fra ’Natur og respekt’ er kødfulde med en god struktur og meget brystkød. 

En hel fransk kylling vejer 1,6-1,8 kg.

Vi sælger dem til en fast pris.

175 kr. pr. stk.

Kom og smag.

Landænder

Vores ænder er overvejende tysk opdræt. De har, ligesom den overvejende del at det øvrige fjerkræ vi sælger, nydt det frie liv på de grønne marker og med foder, der er 100% vegetabilsk og helt uden vækstfremmere.

Ænderne er kødfulde og har især meget brystkød. De lever i 14 uger, så den gode smag når at sætte sig.

Når ænderne skal slagtes, hentes de hjem fra markerne og håndslagtes direkte på gården. Slagtningen foregår i kontrollerende menneskehænder – helt uden transport og stress.

Dyrene tørslagtes. Det betyder længere holdbarhed og mindre risiko for spredning af eventuelle bakterier via vand. Efter slagtning luftkøles og modnes fjerkræet i kølerum. Det intensiverer den gode smag.